Kestävyysraportointidirektiivi eli Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) tuli voimaan keväällä 2022. Suomessa tähän liittyvät lait tulivat voimaan 31.12.2023.

Kyseessä on siis verrattain uusi asia, vaikkakin kestävyysraportointia eli ESG-raportointia on tehty vapaaehtoisesti aikaisemmin.

Vaikka jo tuolloin ESG-raportointiin on ollut erilaisia viitekehyksiä käytössä, ongelmana kuitenkin on ollut muun muassa tietojen vertailukelpoisuus sekä se, että tietoja ei ole varmennettu millään tavalla.

Direktiivin tuoma muutos vastaa näihin ongelmiin ja jatkossa CSRD:n mukainen kestävyysraportti on osa yritysten toimintakertomusta, jonka allekirjoittaa yhtiön hallitus.

Raportin varmentaa Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) rekisteröimä kestävyysraportoinnintarkastaja (KRT) lausunnollaan. Kuten tilinpäätöksien tilintarkastuksessa, tilintarkastajan varmentama kestävyysraportti lisää sen luotettavuutta.

Kestävyysraportoinnintarkastajina eli ESG-varmentajina voivat toimia vain tilintarkastajat. Voitte valita meidät varmentajaksi, olipa yhteisönne tilintarkastus SYS Auditilla tai toisessa tilintarkastusyhteisössä. SYS Audit Oy on rekisteröity kestävyystarkastusyhteisö.

Meillä on jo kuusi yhteisömme auktorisoitua tilintarkastajaa suorittanut ESG-varmennusohjelman ja on rekisteröitynyt kestävyysraportoinnin tarkastajaksi (KRT). Näet heidät Henkilöstö-sivultamme.

Kuten kaikissa muissakin palveluissamme, palvelemme asiakasta henkilökohtaisesti, kustannustehokkaasti ja konsultoivasti. Uuden asian äärellä parhain lopputulos saadaan yhteistyöllä. Mikäli tarvitset kestävyysraportin varmentajaa, niin olethan meihin yhteydessä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa.

Yritysjärjestelyiden asiantuntijamme

Teemu Laitinen
Teemu LaitinenKHT, KRT
puh. 050 385 0192
Selina Kallinen
Selina KallinenKHT, KRT
puh. 050 305 1841

Ota yhteyttä lomakkeella