Yritysjärjestelyt ovat yrittäjän taipaleella niitä isoimpia juttuja. Epäselvät kysymykset oman elämäntyön jatkumisen osalta ovat pahimmillaan myös henkisesti raastavia.

Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että saat prosessin aikana asiantuntevaa neuvontaa selkokielellä. Me emme keskity vain papereihin, vaan ymmärrämme asiakasta.

Käymme yrityksen talousasiat yhdessä perusteellisesti läpi, jotta sinä voit tehdä tiedon pohjalta sen parhaan päätöksen.

Yritysjärjestelyt

Palvelumme kattaa kaikki yritysjärjestelyjen rakenteet, kuten sulautumiset, jakautumiset, liiketoimintasiirrot, osakevaihdot, purkautumiset ja yritysmuodon muutokset.

Teemme näihin liittyen ja myös erikseen arvonmäärityksiä ja riskianalyysejä sekä talouden ja verotuksen due diligence -selvityksiä.

Omistajanvaihdos

Yrityksen omistajanvaihdokseen liittyy monia taloudellisia seikkoja, joista yrittäjän on tärkeää olla tietoinen.

Hyvällä suunnittelulla voimme auttaa sinua säästämään veroissa huomattavia summia, esimerkiksi yritykseen kertyneen varallisuuden osalta. Myös esimerkiksi yritystoiminnan jatkajan löytyessä lähisuvusta, on olemassa mahdollisuus erilaisiin verohuojennuksiin.

Jo yrityksen myyntiä suunniteltaessa on suositeltavaa tehdä arvonmääritys. Hyvällä suunnittelulla on useimmiten positiivinen vaikutus myös yrityksen valuaatioon.

Verkostostamme löytyy myös yritysvälittäjiä, jotka pystyvät palvelemaan yrittäjää tilanteessa, jossa ostajaa ei ole vielä valmiina.

Arvonmääritys

Yrityksen arvonmääritys tehdään usein omistajanvaihdoksen yhteydessä, mutta se voi olla tarpeen myös tilanteessa, jossa esimerkiksi halutaan sitouttaa avainhenkilöstöä yritykseen.

Arvonmääritystä tehdään talouden tunnuslukujen, kuten kassavirran ja varallisuuden perusteella, mutta myös omistajia haastatellen ja tulevaisuuden ennusteita hyödyntäen.

Henkilöstön sitouttaminen

Kun yrityksen avainhenkilöstöä lähdetään sitouttamaan yritykseen osakeperusteisesti, on yritykselle tehtävä vähintäänkin verottajan ohjeen mukainen arvonmääritys.

Arvo on myös määriteltävä oikein, tai sitouttaminen saatetaan katsoa työntekijälle veronalaiseksi etuudeksi.

Kun henkilöstön sitouttaminen on näköpiirissä, mitä aikaisemmassa vaiheessa arvonmääritykseen ryhdytään valmistautumaan, sitä paremmin meillä on löydettävissä työkaluja verotus- ja rahoitustehokkaisiin ratkaisuihin.

Jos sitouttamiseen tarvitaan rahoitusta, verkostostamme löytyy myös rahoittajia. Meiltä saat tarvittaessa myös käytännön apua hakemusten täyttämiseen.

Yritysjärjestelyiden asiantuntijamme

Anssi Tikkanen
Anssi TikkanenKHT
puh. 044 355 8255
Teemu Laitinen
Teemu LaitinenKHT
puh. 050 385 0192
Antti Nurmonen
Antti NurmonenKHT
puh. 045 175 6466
Timo Filipoff
Timo FilipoffHT
puh. 040 553 1682
Seppo Tervonen
Seppo TervonenKHT
puh. 050 383 7788

Ota yhteyttä lomakkeella