Lukuaika noin 3 min

Lopultakin meillä on ilo julkaista ensimmäinen yhteinen blogimme täällä SYS Audit Oy:n sivuilla. Aloitamme säännöllisen kirjoittamisen kirjanpitoon, verotukseen, yhtiöoikeuteen, tilintarkastusalaan, yhtiömme henkilöihin ja uratarinoihin liittyvien aiheiden parissa.

Henkilöt blogitekstien takana ovat Tiia Lehikoinen, Lauri Lehtonen ja Tanja Pajulampi. Seuraavaksi esittelemme itsemme.

Henkilöt tekstien takana:

Tiia Lehikoinen
Tiia LehikoinenHT
etunimi.sukunimi@sysaudit.fi
puh. 0400 928 357

”Olen nyt pari vuotta ollut meillä SYS Auditilla Kuopion toimistolla töissä tilintarkastustehtävissä. Tilintarkastusurani aloitin vuoden 2013 lopussa toisessa tilintarkastustoimistossa Joensuussa, josta olen alun perin kotoisin. Suoritin työn ohella tradenomin tutkinnon, minkä jälkeen halusin vielä hakeutua suorittamaan ylemmän korkeakoulututkinnon. Opiskelupaikka nappasi Kuopiosta, jonka takia päädyin muuttamaan tänne Savon puolelle pari vuotta sitten. Kiitos joustavan työpaikan, opiskelut ehtivät tulla jo pakettiin tässä työn lomassa viime keväänä. Olen myös toiminut parissa luottamustehtävässä; aikaisemmin pienen yhdistyksen hallituksessa ja nyt erään vakuutusyhtiön hallintoneuvostossa.

Työnkuvaani on kuulunut laajasti eri yhtiömuotojen tilintarkastus. Valtaosa tarkastuskohteista on varmasti ollut perhevetoisia osakeyhtiöitä eri toimialoilta, mutta esimerkiksi myös yhdistyksien ja konsernien tilintarkastuksesta on kertynyt aika paljon kokemusta. Tilintarkastuksien lisäksi minulla on kokemusta eri hanketarkastuksia ja erityistarkastuksista. Työnkuva ei kuitenkaan ihan pelkkää tarkastusta ole, vaikka se sana edellä vilisee useamman kerran, vaan olen myös muun muassa opettanut uusia työntekijöitä ja nyt uudempana kuviona on tämän blogin kirjoitus.

Työn ja opiskelun yhdistäminen on verottanut vapaa-aikaa aika paljon, joten monesti tyydyn kuvailemaan sitä ihan vain ”perusarkena”. Olen tykännyt kokeilla paljon erilaisia urheilulajeja, joita on esimerkiksi ollut jalkapallo, pari erilaista nyrkkeilylajia ja roller derby. Tämä kuvaa minua mielestäni ihan hyvin, koska muutoinkin haluan kokeilla kaikkea uutta ja aina välillä sen takia päädyn itselleni erikoisiin tilanteisiin, kuten vaikka tähän blogin kirjoitukseen, mitä en todellakaan kuvitellut tekeväni pari kuukautta sitten. Nykyisin urheileminen toteutuu lähinnä crossfitin muodossa, sen monipuolisuuden takia. Sen lisäksi pidän ihan vain ulkona liikkumisesta. Erityisesti luonnossa liikkuminen jossain mahdollisimman metsän keskellä lataa akkuja.”

 

Lauri Lehtonen
Lauri LehtonenHT
etunimi.sukunimi@sysaudit.fi
puh. 045 124 1462

”Olen aloittanut työurani tilintarkastuksen parissa SYS Auditilla Jyväskylässä vuonna 2016 tradenomiopiskeluihin kuuluvalla harjoittelujaksolla. Työharjoittelua seurasi seuraavan kevään määräaikainen assistentin paikka, jonka jälkeen olenkin kuulunut jo kalustoon. Tilintarkastajan HT-tutkintoon osallistuin vuonna 2019 ja auktorisoituna tilintarkastajana olenkin toiminut tammikuusta 2020 eteenpäin.

Alun perin olen kotoisin Lahdesta, jossa olen viettänyt elämäni ennen Jyväskylään muuttoa vuonna 2013. Matkani tilintarkastajaksi on sikäli mielenkiintoinen, että aikaisemmalta koulutukseltani olen muusikko. Pääaineena minulla oli pianonsoitto, josta varsinaisena suuntautumisena jazz/kevyt musiikki ja sivuaineena klassinen pianonsoitto. Tämän koulutuksen jälkeen päädyin Jyväskylän ammattikorkeakoululle lukemaan tradenomiksi, jossa kiinnostuin taloushallinnosta ja sen tarjoamista uravaihtoehdoista.

Työnkuvani SYS Auditilla on laajentunut jatkuvasti työvuosien lisääntyessä. Tällä hetkellä hoidan omaa asiakassalkkuani, joka koostuu pk-sektorin liiketoimintayhtiöistä, yhdistyksistä ja kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöistä. Lisäksi keväisin huolehdin Jyväskylän toimiston määräaikaisten ja harjoittelijoiden perehdyttämisestä ja ohjaamisesta.

Vapaa-aikani kuluu tällä hetkellä enimmikseen perheen parissa, jossa vauhtia pitää yllä nyt kaksi vuotta vanha poika. Lisäksi vapaa-aikaani vietän mielellään vesillä kalastaen, sekä golfkentällä golfaten. Työyhteisöstämme on myös löytynyt innokas padel-porukka, joiden kanssa käymme pelaamassa viikoittain.”

 

Tanja Pajulampi
Tanja PajulampiKHT, KLT
etunimi.sukunimi@sysaudit.fi
puh. 040 543 9024

”Olen kotoisin Koillismaalta ja asunut ison osan elämästäni Rovaniemellä, sekä osan ajasta myös Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä asun Jyväskylässä, jossa vapaa-aikani pyörii lapsen harrastusten ja koiran ympärillä. Rakastan lukemista ja pidän luonnossa liikkumisesta.

Olen aikaisemmalta koulutukseltani markkinoinnin tradenomi, ja työkokemusta minulle on kertynyt mm. toiminnanohjausjärjestelmien myynti-, markkinointi- ja konsultointitehtävistä.

Taloushallintoalalle pääsin suoritettuani kauppatieteiden maisterin tutkinnon. Olen työskennellyt tilitoimistossa ja taloushallintoalan yrittäjänä, ja minulla on myös KLT tutkinto. Tilintarkastusalalla aloitin työt 2007. Olin kymmenen vuotta isossa tilintarkastusyhtiössä töissä, jossa myös suoritin KHT ja JHT tutkinnot. Minulla on tilintarkastuskokemusta yhden miehen yhtiöistä aina julkisomisteisiin yhtiöihin ja kansainvälisiin pörssiyhtiöihin. SYS Audit Oy:lle päädyin vanhojen työkavereiden kautta siinä vaiheessa, kun perheeni muutti Jyväskylään.”

Blogin tavoite

Tavoitteenamme tässä blogissa on jakaa tietoa kirjanpitäjille ja yrittäjille, sekä kertoa tilintarkastuksesta, yhtiöstämme että henkilöistämme. Meillä, ja muilla SYS Audit Oy:ssä työskentelevillä rautaisilla tilintarkastuksen ammattilaisilla, on kokemusta erilaisista ja eri kokoisista yhtiöistä eri toimialoilta eripuolilta Suomea. Näihin teemoihin palaamme tulevien kirjoitusten parissa.

Siispä seuraa meitä ja postauksiamme täällä ja LinkedInissä, ja ole yhteydessä, jos sinulla on jotakin toiveita ja terveisiä aiheiden suhteen!