Juha Karjalainen ja Tatu Näsänen tekivät kevään harjoittelun Kuopion toimistollamme. Juha ja Tatu kertovat ohessa kokemuksistaan.

Juha Karjalainen
Juha KarjalainenTilintarkastusharjoittelija

Juha: ”Olen alun perin kotoisin Posiolta ja sieltä olen kulkeutunut Rovaniemen kautta Kuopioon. Olen ollut noin 10-vuotta töissä kuljetusalalla ja niistä muutaman vuoden yrittäjänä autojenkuljetusten parissa. Uran vaihto alkoi kuitenkin houkuttelemaan, ja minua on aina kiinnostanut talousasiat, joten päätin hakea opiskelemaan kauppatieteitä. Aloitin opiskelut 2019 Kuopiossa ja pääaineenani on laskentatoimi ja rahoitus, joista olen enemmän suuntautunut laskentatoimen opintoihin. Opiskelujen edetessä tilintarkastus alkoi kiinnostamaan minua alana, koska ajattelin, että olisi mielenkiintoista päästä työskentelemään pk-yritysten parissa tarkastuksissa ja neuvonantajana. Täten päädyin viime syksynä hakemaan SYS Auditille harjoitteluun, huomattuani hakuilmoituksen. Minulla ei ollut aikaisempaa varsinaista taloushallinnon työkokemusta, mutta aikaisemmasta urastani yrittäjänä ja taloyhtiön hallituksessa toimimisesta on ollut hyötyä tässä työssä.”

Tatu Näsänen
Tatu NäsänenTilintarkastusharjoittelija

Tatu: ”Olen alkujaankin Kuopiosta kotoisin ja täällä koko elämäni asunut. Aloitin kauppatieteiden opinnot vuonna 2018 ja pääaineenani toimii rahoitus, mutta käyn siinä sivussa myös tilintarkastajan tutkintoon vaadittavia kursseja. Minulta löytyy monenlaista työkokemusta aiemmista kesätöistä, mutta ehkä
hyödyllisimpänä tilintarkastajan työtä ajatellen oli työkokemus mitä minulle kertyi Verohallinnolla työskennellessäni. SYS Auditille päädyin kaverin suosituksesta, mutta olin muutenkin miettinyt, että tilintarkastajan työ olisi mielenkiintoista, joten haun auetessa päätin hakea tilintarkastusharjoittelijan
paikkaa. Työ alkoi kolmen kuukauden harjoittelujaksolla, jonka jälkeen jatkoin kesän loppuun asti määräaikaisena. Varsinaista aiempaa työkokemusta taloushallinnon tehtävistä minulla ei ollut, mutta koulusta opittujen tietojen ja loistavan työyhteisön avulla hommaan pääsi mukaan nopeasti.”

Harjoittelujakso

Harjoittelumme alkoi tammikuussa 2022 kestäen 3kk, jonka jälkeen olemme jatkaneet määräaikaisina työntekijöinä elokuun loppuun asti. Alkuun tutustuimme työyhteisöön ja työtehtäviin perehdyttäjämme Tiian johdolla, mutta hyvin nopeasti saimme aloittaa tarkastustyön taloyhtiöiden, bisnesyhtiöiden ja yhdistysten parissa itsenäisesti. Hyvän perehdytyksen avulla pääsimme nopeasti tarkastustyöstä jyvälle, vaikka alkuun moni asia tuntuikin vaikealta. Työtehtäviimme on myös kuulunut toimistorutiinien hoitaminen, mihin ei kuitenkaan päivästä kulu yleensä paljoa aikaa.

Oppiminen

Parasta tässä harjoittelujaksossa on ollut se, että olemme oppineet paljon tilintarkastuksesta. Uutta asiaa tulee päivittäin ja tuntuu että joka päivä kehittyy paljon. Vastuuta olemme saaneet paljon ja myös oppimisprosessia tukevaa opastusta kaikilta työyhteisön jäseniltä. Työ on ollut todella monipuolisia, koska olemme päässeet tarkastamaan tosi monenlaisia yhtiöitä monilta eri toimialoilta.

Työyhteisö

Työyhteisö on ollut yksi parhaista osista SYS Auditilla työskentelyä. Apua on aina saanut sitä tarvitessa, niin oman toimiston työkavereilta, kuin myös muiden kaupunkien toimipisteillä työskenteleviltä. Ryhmähenki on ollut rento ja uutena työntekijänä on päässyt helposti mukaan keskusteluihin sekä uskaltanut pyytää neuvoja ihan niihin yksinkertaisimpiinkin ongelmiin. Huumori kuuluu myös sopivasti työpäiviin, eikä ilmapiiri ole tuntunut kireältä missään vaiheessa, vaikka keväällä olikin kiireisempää aikaa. Töiden sovittaminen koulun kanssa on myös onnistunut joustavasti ja esimerkiksi tentteihin on päässyt aina ilman ongelmia.

Mikäli sinua kiinnostaa harjoittelu yhteisössämme, olethan yhteydessä Teemu Laitiseen;
Teemu Laitinen
Teemu LaitinenKHT, toimitusjohtaja
etunimi.sukunimi@sysaudit.fi
puh. 050 385 0192

Kaikki blogikirjoituksemme: